Αγίου Αλεξάνδρου & Αφροδίτης 47, Παλαιό Φάληρο

Opening Hours : Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-21:00
  Contact : +30 210 - 98 27 935

ΡΗΞΗ ΤΕΝΟΝΤΑ ΜΑΚΡΑΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ

Συχνά ο τένοντας αυτός, κυρίως μετά από μακροχρόνια χρήση και επαναλαμβανόμενους μικροτραυματισμούς παρουσιάζει φλεγμονές με έντονα συμπτώματα πόνου τόσο στις κινήσεις, όσο και εν ηρεμία. Σε μεγαλύτερες ηλικίες δε, συνυπάρχει και εκφύλιση των ινών του τένοντα, που συχνά οδηγεί στη ρήξη του τένοντα.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Ο ασθενής έχει ένα αίσθημα υποχώρησης στη πρόσθια επιφάνεια του ώμου κατά το σήκωμα βάρους μαζί με μέτριο πόνο, ο οποίος αργότερα υποχωρεί. Η πάθηση είναι έκδηλη κατά την διάρκεια κάμψης του αγκώνα, όπου διαπιστώνεται προβολή της γαστέρας του δικεφάλου πιο περιφερικά από το κανονικό, και είναι μικρότερη στην επιμήκη διάμετρο της.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στόχος της φυσικοθεραπείας είναι η αναλγησία, η απόκτηση του πλήρες εύρους κίνησης και η αποκατάσταση της μυϊκής αδυναμίας με χρήση ειδικών τεχνικών μαλακών μορίων, Taping, Ηλεκτροθραπεία καθώς και αρθρική κινητοποίηση (manual therapy).
Η φυσικοθεραπευτική προσέγγιση στην ρήξη του τένοντα, περιλαμβάνει φυσικά μέσα με στόχο την αναλγησία και τεχνικές σταθεροποίησης των αρθρώσεων της ωμικής ζώνης. Σημαντική είναι η επίτευξη ελέγχου κατά τη διάρκεια της κίνησης καθώς και η επανεκπαίδευση του ωμοβραχιόνιου ρυθμού. Τέλος, η λειτουργική επανεκπαίδευση και η επαναφορά σε καθημερινές δραστηριότητες με την τροποποίησή τους, καθώς και εξιδεικευμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης του στροφικού πετάλου και των σταθεροποιητών της ωμοπλάτης είναι ο τελικός στόχος θεραπείας .