Αγίου Αλεξάνδρου & Αφροδίτης 47, Παλαιό Φάληρο

Opening Hours : Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-21:00
  Contact : +30 210 - 98 27 935

Κρυοθεραπεία

Είναι η θεραπευτική αγωγή ψυχρού αέρα (-30ο c) στο πάσχων μέλος για την αποκατάσταση μυοσκελετικών κακώσεων. Η ψύξη έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή , αδρανοποιώντας, το μεταβολικό ρυθμό και έχει άριστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση φλεγμονών και οιδημάτων, αλλά και στην καταπολέμηση του πόνου.

Η συσκευή κρυοθεραπείας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρέχει ψυχρό συμπιεσμένο αέρα παγώνοντας ταχύτατα ακόμα και τους εν τω βάθει ιστούς. Έτσι, παρέχεται αναλγησία για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μετά την εφαρμογή της και η χρήση της πλεονεκτεί σε σχέση με την τοποθέτηση των κλασικών ψυχρών επιθεμάτων γιατί διοχετεύεται μια σταθερή με το πέρασμα του χρόνου χαμηλή θερμοκρασία στην τραυματισμένη περιοχή.

Χρησιμοποιείται επίσης με επιτυχία για την ανακούφιση του πόνου και σε τραυματισμούς από καταπόνηση, κυρίως σε αθλητικές κακώσεις. Το ψύχος προκαλεί σπασμό στους μύες του τοιχώματος των αρτηριδίων, γεγονός που οδηγεί σε στένωση του αυλού τους και κατ’ επέκταση σε καθυστέρηση της αιματικής κυκλοφορίας.

Η δεύτερη, εξίσου σημαντική συνέπεια, είναι η ελάττωση της ταχύτητας της νευρικής αγωγιμότητας και του πόνου. Έχει τέλος διαπιστωθεί ότι το ψύχος προκαλεί μείωση της ενζυματικής δραστηριότητας του μεταβολισμού στις ψυχόμενες περιοχές, ελαττώνει το μυϊκό σπασμό, ενώ οδηγεί και σε τοπική αντίδραση αγγειοδιαστολής.