Αγίου Αλεξάνδρου & Αφροδίτης 47, Παλαιό Φάληρο

Opening Hours : Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-21:00
  Contact : +30 210 - 98 27 935

ΥΠΑΚΡΩΜΙΑΚΗ ΟΡΟΓΟΝΟΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ

ΟΡΙΣΜΟΣ
Μεταξύ του ακρωμίου και του πετάλου των στροφέων υπάρχει ένα ¨μαξιλαράκι ¨που λέγεται ορογόνος θύλακας. Στην ουσία είναι ένα μικρό μπαλόνι που έχει υγρό και αποτελεί προστατευτικό μηχανισμό προκειμένου να μην φθείρεται εύκολα το πέταλο των στροφέων.
Η πάθηση συνίσταται σε φλεγμονή του υπακρωμιακού ορογόνου θυλάκου, με παραγωγή αντιδραστικού υγρού, με πρόσμειξη ή όχι αίματος, το οποίο είναι δυνατό να οργανωθεί με εναπόθεση αλάτων ασβεστίου ( ασβεστοποιός υπακρωμιακή ορογονοθυλακίτιδα).
ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Τα συμπτώματα συνίστανται σε πόνο στην περιοχή του ακρωμίου και επώδυνο περιορισμό της κινητικότητας του ώμου. Από την κλινική εξέταση διαπιστώνεται ευαισθησία κατά την πίεση της περιοχής κάτω και εξωτερικά του ακρωμίου και επώδυνο τόξο μεταξύ 60° και 90°, κατά την απαγωγή του άνω άκρου, λόγω προστριβής του φλεγμαίνων ορογόνου θυλάκου στο ακρώμιο.
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η θεραπεία της ασβεστοποιού υπακρωμιακής ορογονοθυλακίτιδας είναι κυρίως συντηρητική και περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία με εφαρμογή φυσικών μέσων (laser, υπέρηχο, ηλεκτροθεραπεία κ. ά) με σκοπό το μέγιστο αναλγητικό αποτέλεσμα. Κατόπιν, διαμορφώνεται εξατομικευμένο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης για την καλύτερη δυνατή ενίσχυση της άρθρωσης ώστε να αποφευχθεί η υποτροπή της φλεγμονής και να επιτύχουμε την πλήρη αποκατάστασή της.